diumenge, 12 de febrer del 2012

Una visió personal de la FLL, amb què em quedo.
Aquest dissabte dia 4 de febrer de 2012 es va realitzar la First Lego League a Tarragona (FLL), per tal d'escollir un equip participant que ens representés a la final espanyola que es realitzarà l'11 de març a Pamplona. Els organitzadors defineixen aquest esdeveniment de la següent manera:

“La First Lego League(FLL) és un repte que convida els joves d´entre 10 i 16 anys a descobrir la diversió de la ciència i la tecnologia, fomenta les vocacions científico-tecnològiques i promou els valors del treball en equip i la emprenedoria.

Per equips (guiats per entrenadors) elaboren un projecte científic per trobar una solució innovadora al repte, i construeixen i programen un robot per aconseguir les missions.”

Després de viure la competició des de dins en quedo amb diferents aspectes que no tenen res a veure amb la competició en si. Per una banda amb com els nens i nenes han exposat el projecte científic, no qualitativament, sinó com han compartit i ens ho han fet entendre. Crec que hem d'aprendre d'ells, ens han mostrat que hi ha diferents maneres d'exposar el mateix temari perquè resulti més atractiu i entenedor per a ells. M'ha agradat la utilització de disfresses i de representacions teatrals i m´ha encantat com han utilitzat la música, en concret una cançó, per definir, donar a conèixer i aprendre els nens i nenes el que ens volien explicar. D´una altra banda l´actitud del nois i noies sobretot en aquells moments en què les coses no els hi sortien com volien i com la motivació dels professors es reflectia també amb la il·lusió amb què feien les coses. Crec que és una molt bona lliçó que hem d'aprendre  i comprendre com a futurs docents i que la següent vinyeta explica molt clarament:

Un dia ben aprofitat on he gaudit sobretot del contacte amb els nens i nenes, dels docents i dels companys!!!

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Molt bona la vinyeta! Em sembla que l'usaré a les meves classes en el màster el curs vinent. Jo també estic aprenent molt de vosaltres.

      Elimina