dissabte, 25 de febrer del 2012

Baluh, aplicació per nens amb dificultats de parla

Com a última aportació i ja que a l'assignatura d'Avaluació i Dificultats d'Aprenentatge estem tocant el tema, m'agradaria comentar una aplicació que acaba de sortir per al sistema iPad. El programa en qüestió, anomenat Baluh i ideat per Josep Martínez, un informàtic d'Esplugues, conté fins a 4.000 pictogrames amb els que l'usuari es pot comunicar amb el seu entorn. En aquest dispositiu, es poden seleccionar i combinar imatges com persones bebent aigua, menjant fruita, diferents aliments, jocs, etc. i se'n poden afegir d'altres de forma totalment personalitzada.

El sistema substitueix als tradicionals llibres que utilitzen les persones amb dificultats de parla i es dirigeix principalment a nens autistes, amb el Trastorn de Rett, Síndrome d'Asperger i d'altres amb necessitats específiques de llenguatge així com usuaris amb paràlisi cerebral, síndrome de down, discapacitats del desenvolupament, etc.

Així, la finalitat de Baluh és facilitar la comunicació amb un entorn àgil i fàcil de forma que pugui millorar ni que sigui una mica, la qualitat de vida dels seus usuaris.

- Us adjunto un vídeo explicatiu sobre l'aplicació:


- Web/blog de l'aplicació Baluh



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada