dilluns, 13 de febrer del 2012

Geocaching... o "geocatxing"

Doncs sí amics, tornem al "racó friki"... com l'altre dia molts us vareu quedar amb les ganes de saber què és el geocaching us vaig a fer 5 cèntims.
Si fessim un resum ràpid seria: "buscar tuppers per la muntanya". Si encara no heu sortit corrents amb aquesta definició, us explicaré una mica més.


Tot va començar quan uns aficionats als satèl·lits van voler celebrar l'any 2000 que es va alliberar el GPS, que fins llavors era propietat militar, publicant unes coordenades a un grup de notícies i amagant un petit objecte... doncs bé, al dia següent hi anaren uns quants a buscar-ho i... començà el geocaching.


Bàsicament és la recerca de tresors amb unes coordenades GPS. Poden haver-hi molts tipus de tresors, però sempre contindran un llibre de visites perquè hi signis.
- cache convencional: un tupper amb objectes (has d'agafar un i deixar-ne un altre: perfecte per ensarronar als crios)
- microcaches: per exemple, un rodet de fotos amb un petit full i un mini-llapis (normalment d'una botiga molt econòmica de mobles que te'ls muntes tu mateix). Perfectes per la ciutat
- nanocaches: veritables miniatures. Acostumen a ser un imant i un paper més petit que una "xuleta"


Els indrets on estan amagats són tan diversos com llocs on us agradi anar:
- a la muntanya
- a la ciutat, normalment llocs d'interès o desconeguts. Per exemple, a Tarragona hi ha un a cada monument (Aqüeducte, Amfiteatre....)


Les coordenades es publiquen de diverses maneres, totes a la pagina oficial. 
- "tal qual". Coordenades que poses al GPS i hi vas. Exemple de l'Amfiteatre de Tarragona
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC22XRH
- multicache: has de visitar alguns catxes per aconseguir el tresor. Normalment són rutes dins de la ciutat. Aquí teniu un exemple interessant d'una ruta Gaudí a Reus:
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC17BP7
- Misterys: enigmes mooooolt divertits a desxifrar. Ojo! que hi ha "flipats" de la vida que els posen força complicats!
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1HWW2




Si voleu veure un petit vídeo sobre el tema (amb sorpresa), aneu al minut 16.40 del TN comarques http://www.tv3.cat/videos/3002810/TN-comarques-05072010




Apuntar-se és gratuït i així teniu una excusa per fer els caps de setmana!


Algunes webs:
oficial: http://www.geocaching.com/ (aneu a play->Hide&seek cache->search with Google Maps i busqueu sobre el mapa... podreu veure si a casa vostra hi ha algun. Per curiositat, poseu la ciutat de Barcelona)
http://www.geocachingspain.com/
http://geocaching-hispano.com/




1 comentari:

  1. Jo també ho recomano!

    Una dada curiosa: evudentment cal ser disimulat quan ja estàs a prop del tresor, doncs si algú que no sap del tema es sent encuriosit pel que busques i després troba el tupper segur que se l'emporta i adeu al joc. Doncs a "la gent normal que no sap del tema" els hi diem "muggles" jejeje

    ResponElimina