dijous, 9 de febrer del 2012

Dia Internacional d'Internet Segur


Sota el lema "Connectant generacions", aquest dimarts 7 de febrer s'ha celebrat el Dia Internacional d'Internet Segur amb l'objectiu de promoure l'ús responsable de la xarxa entre els joves. Aquest any s'ha pretés incentivar el diàleg intergeneracional entre pares i fills, professors i alumnes.

Per aquest motiu Madrid ha acollit el I Congrés Nacional "Jove i xarxa", en què han participat 1.000 infants i adolescents, d'entre 11 i 16 anys, provinents de les diferents comunitats autònomes. En aquest espai s'han reunit per traslladar a la societat els seus punts de vista sobre les relacions que els menors estableixen amb internet. Aquest congrés l'ha organitzat el Centre de Seguretat a Internet per als menors a Espanya: Protégeles, integrat en el Safer Internet Program de la Comissió Europea.

Penso que iniciatives com aquesta són molt útils ja que cada vegada més, els joves (i no tant joves) passen més hores a Internet i no tenen una consciència real dels perills de la xarxa. Per això, s'ha de fomentar l'ús responsable d'Internet tant dins de les aules (ens correspondrà a nosaltres com a futurs docents) com fora d'aquestes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada