dimarts, 14 de febrer del 2012

FLL - EL PROCÉS I ELS PREMIS

FLL – EL PROCES I ELS PREMIS

Aquest any la FLL tracta sobre Food Factor. Els equips han de millorar la qualitat dels aliments trobant maneres de prevenir la contaminació alimentaria.

La temàtica doncs, tracta sobre examinar els possibles focus de contaminació que es produeixen als aliments i intentar prevenir-los.



La competició té diverses fases:


 

Desenvolupament i defensa d’un projecte científic
Els equips tracten de donar una solució innovadora al problema plantejat a la temàtica. Aquest projecte científic l’han de desenvolupar fent investigació. Posteriorment, fan una defensa davant els jutges i altra a l’escenari davant el públic.





 



Competició de robots
Cada equip construeix un robot, seguint unes normes. Posteriorment, es fa una competició on s’han de complir unes normes i s’han d’aconseguir uns  objectius en un temps donat (2,5 minuts)


 



Què es valora?
Evidentment, per ser guanyador, no només cal guanyar la competició amb els robots, sinó també ser el millor en altres aspectes. En quant al projecte científic, cal saber identificar clarament el problema, triar adequadament les fonts d’informació, saber fer un bon anàlisi, donar solució eficient al problema, i altres aspectes rellevants.


A la fase d’entrenament previ a la competició amb els robots i durant tota l’estada, els jutges avaluen el compliment de les normes i el comportament global dels competidors. Tot això compta per l’avaluació final com a guanyador absolut. Alguns valors a destacar que son avaluables son l’esperit d’equip, la integració, explicacions de l’equip amb anècdotes. Molt important i que també s’avalua consisteix en saber resoldre els problemes que puguin sorgir al llarg de la competició, amb una presa de decisions coherent i en equip. Les habilitats i participació en tot moment es un altre valor a considerar pels jutges. 
 

Molts mes valors contribueixen per saber qui es el guanyador final, com son la presentació eficaç, idees per resoldre el problema plantejat en aquesta edició, creativitat, etc.

Els premis que poden gaudir son molts i diversos i es classifiquen en:

-    Premis al guanyador
o    Es el reconeixement més important atorgat a un equip, per haver assolit l’excel•lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el Projecte Científic.
-    Premis al disseny del robot
o    Es reparteixen en diversos premis, com son el premi al Disseny Mecànic, premi a la Programació i premi a l’estratègia i Innovació.
-    Premis al projecte científic
o    Inclou el premi a la investigació, a la solució innovadora i a la presentació.
-    Premis als valors FLL
o    Reconeix l’equip que ha de ser un model a seguir pel respecte als valors FLL.

 
Com hi ha multitud de premis, tots els equips surten guanyant, ja que l’esperit principal d’aquesta competició no es guanyar, sinó passar-s’ho bé.



 
Per fi arriba l’equip guanyador després de molta expectació, 
al llarg de repartiment de tot tipus de preimis....  
Aquest anys el guanyador ha estat l’IES Domenech i Montaner de Reus.


 


  

 Referir-me també a la labor que han fet els voluntaris a la competició que va tenir lloc el passat dia 4 de febrer d 2012. Ens ho vam passar molt bé i va ser una grata experiència que segur tots voldrem repetir l’any vinent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada